Supporters FC Utrecht - Nieuwegein

Rondje foto's rondom wedstrijden van FC Utrecht! www.fcutrechtnieuwegein.com

Voetbal: volkssport!!

Het is ongeveer mijn twintigste jaar als seizoenkaarthouder bij FC Utrecht. In die twintig jaar heb ik vele hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik de hoogtepunten als extraatjes beschouw. Europees voetbal is super, de beker winnen geweldig en de Johan Cruijffschaal overhandigd zien worden aan Jean-Paul de Jong uit de handen van Johan Cruijff in het stadion van Ajax tegen Ajax was meer dan ik me kon wensen.

Mijn zoontje gaat nu een jaar of 4 mee en kent de club dus niet anders dan een club van de middelmaat. Hij kent geen prijzen, hij kent geen spelers als Mols, Vreven of De Jong. Zijn helden zijn Boymans, De Ridder, Mulenga en recentelijk ook Haller.
Ik heb me er al lang bij neergelegd dat FC Utrecht een club is waar je niet heengaat omdat je van mooi voetbal houdt. Waar je niet heengaat omdat je verwacht dat je kampioen wordt. Waar je niet heengaat met de verwachting dat je elke wedstrijd wint. Je gaat er heen met de verwachting dat je een elftal ziet dat het gras opvreet als het moet. Dat, ondanks dat ze een minder niveau hebben dan je ergens hoopt, een hoop goedmaakt met inzet. Helaas is dat ook niet te zien.

De vraag is natuurlijk waarom ik dan elke twee weken in het stadion zit. Waarom ik zelfs nog de moeite neem om de club bij uitwedstrijden te volgen? Ik kan het niet precies uitleggen. Het heeft te maken dat ik me verbonden voel aan de club. Of erger nog: dat ik me de club voel. Ik ga erheen omdat ik vind dat ik die club ben. En met mij al die andere mensen om me heen. Mensen die ik dus al twintig jaar ken terwijl ik intussen op alle tribunes seizoenkaarten heb gehad. (meer…)

m4s0n501

Open brief aan Robbie Alflen

Beste Robbie,

Ik kom al wat jaren bij FC Utrecht. Mijn eerste wedstrijd was tegen degradatie, in mijn eerste seizoen als seizoenskaarthouder eindigden we vlak boven de degradatiestreep. Natuurlijk was ik erbij toen we drie seizoenen achter elkaar in de bekerfinale stonden. Schitterende internationale wedstrijden meegemaakt, maar ook schandalige verliespartijen. Zo staat me een uitwedstrijd tegen Cambuur nog steeds op het netvlies, die we in extremis verloren.
Prima, dat hoort erbij. Ik ben nu eenmaal geen fan van een internationaal gerespecteerde club. Wij zijn blij met de kleine dingen, kleine successen. Het is meer dan eens voorgekomen dat ik balend naar huis ging, na weer een waardeloze wedstrijd in de Galgenwaard. Twee uur in een bus zitten na een verliespartij is ook niet geweldig. (meer…)

Bus 7 vastgehouden bij Ajax – FC Utrecht!

Bus 7 vastgehouden bij Ajax – FC Utrecht, gisteren na de wedstrijd, waarom? De politie vrienden uit Amsterdam hadden gistermiddag totaal niks te doen en dan toch een reden vinden om ons na de wedstrijd vast te houden! Pure uitlokking er geen ander woord is er voor. 4 man aangehouden uit eindelijk, wegens leuzen naar schijnt. De stille vrienden uit Amsterdam waren alleen maar aan het provoceren en uitlokken, dat lukte ze niet omdat wij dit keer, net ff wat slimmer waren! Jammer joh, geen spektakel , geen media aandacht hoe schandalig wij weer hebben gedragen , geen lange latten kunnen gebruiken , jezelf niet kunnen uitleven op ons FC Utrecht Supporters!!!

Puur machtsvertoon!!!Jammer joh!!!

Supporters FC Utrecht nemen zwaar vervuild huis Bertus onder handen!

Supporters van FC Utrecht hebben gisteren het zwaar vervuilde huis van de sinds 1989 aan bed gekluisterde oud-hooligan Bertus Zeilmaker onder handen genomen. Een vrachtwagenlading troep en een paar dode ratten verdwenen uit de woning. Daarna werd het huisje opnieuw in de verf gezet en gemeubileerd.

Het huis van Bertus is een toevluchtsoord geworden voor daklozen en andere vage types. Die maken er een beestenboel van.

Het is woensdagmorgen een zoete inval in het benedenhuisje van Bertus Zeilmaker. Supporters van FC Utrecht lopen af en aan met zakken vuilnis. Een grote berg aftandse meubels en troep ligt op de stoep klaar voor het grofvuil. In de hoek van de huiskamer staan klemmen en gif. De ratten hebben vrij spel in het zwaar vervuilde huis. De thuishulp zet koffie voor de mannen en Bertus kijkt tevreden toe vanuit bed. Ook het geraamte van wat ooit een kerstboom was gaat op de vuilnishoop. Bertus veert even op: ,,Jongens, niet die doos met kerstversiering weg hè! Die heb ik van mijn moeder georven.”

(meer…)

PSG-Ajax in de ban van FC Utrecht Supporters!

Er worden vandaag maar liefst 2000 agenten ingezet bij Paris Saint-Germain – Ajax. Het aantal uitsupporters is van 2200 teruggeschroefd naar 850 en supporters zonder kaartje lopen risico op 6 maanden celstraf. De aanleiding? De verhouding tussen supporters van FC Utrecht en PSG na ongeregeldheden in 2007, aldus de Franse zender RMC:

http://rmcsport.bfmtv.com/football/psg-ajax-pourquoi-les-hooligans-d-utrecht-inquietent-les-autorites-848663.html

Onrust op de Zuid Tribune!

Gisteren was het tijdens de wedstrijd even onrustig op de zuid tribune , na dat PSV op 0-2 kwam was het raak, er leek een groep juichende PSV supporters op de tribune te zitten in het vak! Deze werden vervolgens de tribune afgejaagd en zijn via de promenade afgevoerd,onduidelijk is het of het daadwerkelijk om PSV supporters ging of onderling bij de FC Utrecht supporters!

Supporters FC Utrecht - Nieuwegein © 2014